Matrassen

Bij FerroBellissimo hebben we voor u een zeer uitgebreid aanbod aan matrassen die zeer goed aansluiten bij ons gamma aan metalen bedden.
Alle matrassen uit ons aanbod kan u bekijken op onze webshop (https://www.droombedden.com/matrassen)
Wij geven u graag een kort overzicht van het aanbod.

Pocketveren matrassen :

Momenteel zijn de meest verkochte matrassen pocketveringmatrassen. Door hun holle kern ventileren deze matrassen zeer goed. Ze zijn dus frisser en laten het transpiratievocht beter door.
Een pocketveringsmatras bestaat uit honderden veren die elk apart verpakt zijn en hierdoor afzonderlijk kunnen bewegen. Elk van onze pocketveringsmatrassen heeft 7 zones die zorgen voor een optimale verdeling van de drukpunten. Heup en schouders kunnen hierdoor dieper wegzakken en worden minder belast.

Er zijn vele soorten van pocketvering matrassen. Hun slaapcomfort en vooral prijs is vaak afhankelijk van het materiaal waarmee ze afgedekt worden. Op de pocketveren ligt telkens een laag met Polyetherschuim, koudschuim, latex of traagschuim.

Voor mensen met een hoger lichaamsgewicht of voor mensen die van een stevig comfort houden, zijn er in onze collectie matrassen met een speciale geneste pocketvering. De veren zijn bij een geneste pocketvering gerangschikt volgens een honingraatprincipe en staan hierdoor extra dicht bij elkaar.

De levensduur van een pocketveringmatras is over het algemeen wat langer dan deze van schuimmatrassen.

 

Koudschuim matrassen :

Koudschuim heeft een open celstructuur die het materiaal unieke ventilerende en vochtregulerende eigenschappen geeft. Dit heeft als voordeel dat de duurzaamheid van een koudschuim matras beduidend hoog is. Koudschuim matrassen bieden een zeer hoog comfort en zijn erg veerkrachtig. Door profielen aan te brengen in het schuim kan men de ligkwaliteit verder optimaliseren.

Zo kan je bvb een profilering hebben in de schouderzone en heupzone, waardoor de matras op die plaatsen soepeler zal worden. Schouders en heupzone zakken dan wat verder weg, waardoor uw ruggengraad een goede ondersteuning geniet.

De kwaliteit van kouschuim matrassen is afhankelijk van de densiteit of dichtheid. Een matras met een HR35 of SG35 is minder goed van kwaliteit dan een HR60 of SG60. Dit getal staat voor het aantal Kg materiaal in 1m³ volume. Als dit getal laag is zit er dus meer lucht en minder materiaal in de matras. Het beïnvloed de levensduur, maar ook de slaapkwaliteit.

Traagschuim matrassen :

Visco-elastisch schuim of traagschuim is een temperatuurgevoelig schuim. Bij lage temperaturen voelt het schuim stevig aan en bij verwarming van het schuim door lichaamswarmte, wordt het zachter. Hierdoor reageert het schuim traag en heeft het tijd nodig om zich optimaal aan te kunnen passen.

Een belangrijk voordeel van visco-elastisch schuim is dat het drukverlagende eigenschappen heeft. Het schuim vormt zich optimaal naar het lichaam en neemt op die manier de druk op spieren en gewrichten weg. Ideaal voor mensen met rugklachten. Zonder meer de matrassen met de beste orthopedische eigenschappen.

Het schuim wordt altijd gebruikt als laag op koudschuim of op een pocketvering.

Deze matrassen vinden we meestal terug in ziekenhuizen. Wanneer je veel in bed ligt, zoals in een ziekenhuis het geval is, zal deze matras de kans op doorligwonden verkleinen omdat de drukverdeling over je lichaam erg goed verdeeld is.

Traagschuim matrassen hebben wel een beperkte levensduur. Het is absoluut aan te raden om ze iedere 10 jaar te wisselen.

 

Latex matrassen :

Een latexmatras biedt een hoge souplesse en volgt perfect de natuurlijke golven van de wervelkolom. Al onze latex matrassen bevatten laterale en verticale verluchtingskanalen voor een goed ventilatie.

Latex matrassen zijn werkelijk zeer comfortabele matrassen. Personen die ooit een latex matras gehad hebben kiezen vaak opnieuw voor dit materiaal omdat ze verwend zijn door deze aangename matrassen.

Latex matrassen zijn niet goedkoop in aankoop omdat het basismateriaal duur is om te produceren. Latex is ook vaak gebruikt als deklaag op een pocket veren matras. Een combinatie van latex en pocketveren staat garant voor een aangename en goed ondersteunende matras.

Een latex matras is niet aan te raden voor personen die werkelijk zeer veel transpireren in hun slaap omdat dit materiaal iets meer vocht ophoud dan andere schuimsoorten.

 

Bonellveren of binnenvering matrassen :

Een bonellvering-of binnenveringsmatras is opgebouwd uit vele, onderling verbonden stalen veren. Door het open interieur heeft deze matras een uitstekend ventilerend vermogen.

Een bonellvering matras is een matras die al erg lang bestaat. We kennen ze uit grootmoeders tijd als de matras met de grote veren, waar je als kind zo goed op kon springen. Maar ook vandaag worden bonellveren nog steeds veel gebruikt. Zowat 80% van alle boxspring bodems die er vandaag de dag verkocht worden hebben dit type van binnenvering.

Deze matrassen bieden misschien niet het meest verfijnde slaapcomfort, maat staan garant voor een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Bonellveringsmatrassen zijn stevig en duurzaam. Ze hebben dus een lange levensduur en zijn zeer budgetvriendelijk in aankoop.

Polyether schuim matrassen :

Polyether matrassen bieden een basis ligcomfort. De kwaliteit van deze matrassen wordt bepaald door het soortelijk gewicht (SG) van het schuim. Hoe hoger het soortelijk gewicht is, des te duurzamer de matras.

Polyether is de meest eenvoudige schuim die je in matrassen kan vinden. De kwaliteit is niet dezelfde als van pakweg koudschuim, latex of traagschuim.
Maar voor iemand die graag hard of zeer stevig slaapt is dit wel een matras die te overwegen valt. Dan kies je best voor een Polyether met lage SG (densiteit).

Bij hogere densiteit (SG) krijgt de matras meer souplesse en wordt dus wat zachter. Polyether matrassen zijn relatief goedkoop in aankoop en worden ook vaak gekocht voor logeerbedden die niet dagelijks gebruikt worden.

 

 

 

Brandvertragende matrassen :
Ziekenhuismatrassen :
Zorgmatrassen :
Waterdichte matrassen :
Incontinentie matrassen :

Wij hebben een zeer ruim gamma aan matrassen met deze eigenschappen.
Door het type van hoes dat we gebruiken hebben al deze matrassen de eigenschap om zowel brandvertragend als watervast te zijn. Als deze hoezen kan je dus gewoon afwassen met water.
Dit heeft als voordeel dat de hygiëne van dit type matras veel beter is dan bij een matras met een klassieke hoes.
Tevens is deze matras brandveilig.

Hierdoor komen deze matrassen in aanmerking voor zowel ziekenhuizen, rusthuizen, jeugdherbergen, internaten, etc.

De slaapkwaliteit is afhankelijk van de kern die in deze matrassen zit.
Zo hebben we deze matrassen met Polyetherkernen, brandvertragend schuim, koudschuim; Megapur koudschuim en traagschuim.

Heeft u een bedrijf dat dit type van matrassen zoekt, dan kunnen we u hierin adviseren. Het aanbod is groter dan wat op onze webshop te vinden is.
Voor aantallen kunnen we u ook een betere prijsofferte maken dan voor de stukprijzen op onze webshop.

 


Al onze matrassen zijn te verkrijgen in volgende afmetingen :

Lengtes : 190cm – 200cm (standaard) – 210cm en 220cm
Breedtes : 70cm – 80cm – 90cm – 100cm – 120cm – 130cm – 140cm – 160cm – 180cm – 200cm

Speciale afmetingen zijn verkrijgbaar op vraag. Dit maatwerk is uiteraard altijd een beetje duurder dan een standaard matras.

Meer info over onze matrassen, zie https://www.droombedden.com/matrassen